
ФОТО PIXABAY
ПТИЦА, ТУШЕННАЯ С ОВОЩАМИ
Для этого простого в приготовлении блюда вам понадобится любая добытая на охоте пернатая дичь (утка, рябчик, глухарь, тетерев).
На компанию из четырех-пяти человек берем:
- 2–3 птицы;
- 4 луковицы;
- головку чеснока;
- 5 помидоров (350 г томатной пасты или соуса);
- соль и перец по вкусу.
Если у вас есть кабачок, будет совсем не лишним, нарезав его кубиками 1х1 см, добавить в блюдо.
Ощипанные и опаленные тушки нарезаем кусками и обжариваем на растительном масле в разогретой на огне утятнице.
Нашинкованный полукольцами лук добавляем к птице и перемешиваем.
Теперь нужно положить в жаркое помидоры (т.к. зимой трудно найти хорошие помидоры, лучше использовать томатный соус для спагетти или консервированные помидоры в собственном соку).
Накрываем утятницу крышкой и тушим на медленном огне 2,5–3 часа. За десять минут до готовности добавляем соль, перец и зелень по вкусу.
Головку очищенного чеснока окунаем в блюдо в последнюю очередь. Еще немного — и ароматная дичь готова!
ПРАЗДНИЧНОЕ ЖАРКОЕ
Вам понадобятся:
- тушка зайца;
- 3 луковицы;
- 2 моркови;
- головка чеснока;
- 200 г сметаны;
- 1 ст. л. соли, лавровый лист, перец горошком, 1 ст. л. паприки.
ФОТО PIXABAY
Выпотрошенную тушку зайца разрезаем по суставам на крупные куски. Это нужно для того, чтобы в мясе не было острых трубчатых костей.
Складываем зайчатину в таз и ставим промываться под тонкую струю холодной проточной воды на несколько часов.
Вымоченное мясо протираем сухой салфеткой, избавляясь от влаги. На дно казана или утятницы наливаем растительное масло и, раскалив его, обжариваем куски с каждой стороны до образования румяной корочки.
Нарезаем лук полукольцами, а морковь соломкой. Выкладываем мясо и на оставшемся масле обжариваем лук и морковь. Добавляем зайчатину и заливаем все сметаной, разбавленной молоком 1:2. Доводим до кипения.
Убавив огонь и накрыв крышкой, тушим жаркое три часа. За 30 минут до готовности солим, перчим, добавляем лавровый лист, паприку и очищенную головку чеснока. Терпим еще полчаса и вкуснейшее, праздничное блюдо из зайчатины готово.
МАНТЫ ПО-ОХОТНИЧЬИ
Вам понадобятся:
700 г вырезки лося и 300 г кабаньего сала;
- 1 кг репчатого лука;
- соль и перец по вкусу;
- зелень (петрушка, укроп и кинза) — свежая, сушеная или мороженая;
- 2 яйца, стакан воды;
- мука пшеничная.
ФОТО АНТОНА ЖУРАВКОВА
Разбиваем в миске яйца, выливаем стакан воды и размешиваем до однородной массы. Добавляем стакан муки, просеянной через сито. Вымешиваем все венчиком, добавляя по мере надобности муку, пока не получим тесто, которое можно месить руками.
Муки может уйти до 4 стаканов, но не волнуйтесь, «лишние» манты всегда можно заморозить. Тесто, накрыв полотенцем, отставляем в сторону — пусть доходит. Мясо очищаем от жил, пленок, нарезаем на кусочки и проворачиваем в мясорубке.
Мелко режем лук и зелень, смешиваем с фаршем, перчим и солим по вкусу и отставляем мариноваться. Разделяем тесто на три части. На обсыпанном мукой столе раскатываем скалкой каждую часть теста в блин толщиной 1 миллиметр.
Берем чайное блюдце и нарезаем кружки для мантов. Десертной ложкой набираем фарш и выкладываем на приготовленные кружки. Защипываем тесто по типу пельменей или конвертиком. Манты укладываем в пароварку и готовим 30 минут.
ЕЖИКИ ИЗ ЛОСЯТИНЫ
Вам понадобятся:
- 1 кг вырезки лося;
- 3–4 средние луковицы;
- 3 средние моркови;
- 350 г томатной пасты или лечо;
- стакан риса (не пропаренный, а для плова);
- соль, перец, специи и чеснок по вкусу.
ФОТО UNSPLASH
Первым делом промываем и замачиваем рис. Очищаем мясо от пленок и жил, режем на куски, проворачиваем в мясорубке. Лук мелко шинкуем, а морковь трем на крупной терке. Кладем в фарш лук и морковь, тщательно перемешиваем Сливаем воду с риса и добавляем в фарш.
Перемешиваем, солим, добавляем специи по вкусу. Лепим из фарша шарики размером с куриное яйцо и укладываем в кастрюлю на небольшом расстоянии друг от друга, учитывая, что при варке они будут увеличиваться в размере.
Добавляем томатную пасту или лечо и по стенке кастрюли заливаем ежики кипятком так, чтобы они покрылись водой на два пальца. Ставим кастрюлю на плиту, а когда вода закипит, уменьшаем огонь до минимума и оставляем блюдо тушиться один час. Затем кладем лавровый лист и чеснок.
Если кто-то любит соус погуще, то можно добавить муки, тщательно размешивая ее до получения нужной консистенции.
Addiction Center
25.03.2021 #1 AuthorThanks for ones marvelous posting! I quite enjoyed reading it, you could be a great author.I will remember to bookmark your blog and will often come back someday. I want to encourage you to ultimately continue your great posts, have a nice day!
wandfolie
25.03.2021 #2 AuthorGreat write-up, I am regular visitor of one¦s site, maintain up the nice operate, and It’s going to be a regular visitor for a lengthy time.
https://thequeenshead.org/slots
25.03.2021 #3 AuthorYou actually make it appear really easy together with your presentation however I to find this topic to be really one thing that I think I’d never understand. It seems too complicated and very large for me. I am taking a look ahead for your next submit, I¦ll try to get the grasp of it!
Macbook Pro gebraucht kaufen
25.03.2021 #4 AuthorI truly appreciate this post. I’ve been looking everywhere for this! Thank goodness I found it on Bing. You’ve made my day! Thx again
Türsprechanlage
25.03.2021 #5 AuthorI want to express some thanks to this writer for bailing me out of this scenario. Right after surfing around through the search engines and obtaining solutions which were not powerful, I believed my entire life was done. Being alive devoid of the strategies to the problems you have sorted out as a result of your main posting is a crucial case, as well as the ones that might have badly damaged my career if I hadn’t noticed your web blog. Your good ability and kindness in taking care of a lot of stuff was valuable. I don’t know what I would have done if I had not discovered such a subject like this. I can at this moment look ahead to my future. Thank you very much for the skilled and amazing help. I won’t hesitate to refer the sites to any individual who would like direction about this subject.
sandfilteranlage
26.03.2021 #6 AuthorThank you for the auspicious writeup. It in fact was a amusement account it. Look advanced to far added agreeable from you! By the way, how could we communicate?
Poolleiter
26.03.2021 #7 AuthorOh my goodness! an amazing article dude. Thanks Nevertheless I am experiencing issue with ur rss . Don’t know why Unable to subscribe to it. Is there anyone getting equivalent rss problem? Anyone who knows kindly respond. Thnkx
Umzugsfirma Berlin
26.03.2021 #8 AuthorHey there, You’ve done a great job. I will certainly digg it and in my opinion recommend to my friends. I’m confident they’ll be benefited from this website.
Diete sanatoase
26.03.2021 #9 AuthorI will right away snatch your rss feed as I can not in finding your e-mail subscription hyperlink or e-newsletter service. Do you’ve any? Please permit me recognise in order that I may subscribe. Thanks.
Pool Zubehör
26.03.2021 #10 AuthorGreetings! I’ve been reading your site for a while now and finally got the bravery to go ahead and give you a shout out from New Caney Tx! Just wanted to mention keep up the great job!
go to these guys
26.03.2021 #11 AuthorI have been absent for some time, but now I remember why I used to love this blog. Thanks , I will try and check back more frequently. How frequently you update your web site?
trackless folding gate
26.03.2021 #12 AuthorI am always browsing online for posts that can benefit me. Thank you!
podologia ribeirao preto
27.03.2021 #13 AuthorI’d have to examine with you here. Which is not one thing I usually do! I take pleasure in reading a post that may make folks think. Additionally, thanks for permitting me to comment!
bandar togel
27.03.2021 #14 AuthorHi there, just became alert to your blog through Google, and found that it’s really informative. I am gonna watch out for brussels. I’ll appreciate if you continue this in future. Many people will be benefited from your writing. Cheers!
slot online
27.03.2021 #15 AuthorCan I simply say what a relief to search out someone who truly knows what theyre talking about on the internet. You undoubtedly know learn how to bring a problem to light and make it important. Extra people need to learn this and perceive this side of the story. I cant consider youre no more popular since you undoubtedly have the gift.
Eloise Burdin
27.03.2021 #16 AuthorNice read, I just passed this onto a colleague who was doing a little research on that. And he actually bought me lunch as I found it for him smile So let me rephrase that: Thank you for lunch!
live stream for money
27.03.2021 #17 AuthorAw, this was a really nice post. In idea I wish to put in writing like this moreover – taking time and actual effort to make an excellent article… but what can I say… I procrastinate alot and on no account appear to get one thing done.
webmail
28.03.2021 #18 AuthorIt?¦s truly a great and useful piece of info. I am satisfied that you just shared this helpful information with us. Please stay us up to date like this. Thanks for sharing.
free domain and hosting
28.03.2021 #19 AuthorThanks for the auspicious writeup. It if truth be told was once a entertainment account it. Look complicated to more introduced agreeable from you! By the way, how can we keep up a correspondence?
how to make wordpress website
28.03.2021 #20 AuthorHelpful information. Fortunate me I discovered your site accidentally, and I am stunned why this coincidence did not took place in advance! I bookmarked it.
create blog
28.03.2021 #21 AuthorI truly enjoy reading on this website , it holds excellent posts. «We find comfort among those who agree with us—growth among those who don’t.» by Frank A. Clark.
cyber monday hosting sale
28.03.2021 #22 AuthorMerely wanna input on few general things, The website style and design is perfect, the subject material is very fantastic. «I delight in men over seventy. They always offer one the devotion of a lifetime.» by Oscar Fingall O’Flahertie Wills Wilde.
web url
29.03.2021 #23 AuthorHello my family member! I want to say that this article is amazing, nice written and include almost all important infos. I would like to look extra posts like this .
navigate here
29.03.2021 #24 AuthorGreetings! Very helpful advice on this article! It is the little changes that make the biggest changes. Thanks a lot for sharing!
black owned business
29.03.2021 #25 AuthorI like your writing style really enjoying this web site.
slot999
29.03.2021 #26 AuthorPretty! This was a really wonderful post. Thank you for your provided information.
solar panels malaysia
30.03.2021 #27 AuthorSuperb site you have here but I was curious if you knew of any discussion boards that cover the same topics discussed here? I’d really like to be a part of group where I can get feed-back from other knowledgeable individuals that share the same interest. If you have any recommendations, please let me know. Appreciate it!
replace car battery near me
30.03.2021 #28 AuthorWell I truly enjoyed reading it. This information offered by you is very practical for correct planning.
sand filter for inground pool
30.03.2021 #29 AuthorExcellent blog! Do you have any tips and hints for aspiring writers? I’m hoping to start my own blog soon but I’m a little lost on everything. Would you recommend starting with a free platform like WordPress or go for a paid option? There are so many options out there that I’m totally confused .. Any tips? Appreciate it!
Beachfront Hotel Isla mujeres
30.03.2021 #30 AuthorGreat blog! I am loving it!! Will be back later to read some more. I am taking your feeds also
https://www.wundw.shop/qleen/?language=de
30.03.2021 #31 AuthorHey there just wanted to give you a quick heads up and let you know a few of the pictures aren’t loading correctly. I’m not sure why but I think its a linking issue. I’ve tried it in two different web browsers and both show the same outcome.
agen judi
31.03.2021 #32 AuthorWoh I like your articles, saved to fav! .